Agencija za digitalnu analitiku Digital Element predstavila je danas analizu praćenja onlajn i društvenih mreža o svemu što se prethodne dvije nedjelje dešavalo sa Đokovićem, koji je u nedjelju deportovan iz Australije.

Mediji i navijači na društvenim mrežama su 11 dana pratili Đokovićevu borbu za ostanak u Melburnu, gdje je trebalo da brani titulu. Njemu je ukinuta viza, iako je dobio medicinsko izuzeće od vakcinacije protiv korona virusa, pa je morao da napusti zemlju.

Kako se navodi, najviše objava – 7.700 bilo je 10. januara kada je objavljeno da je Đoković pobijedio na sudu i da će igrati na Australijan openu.

Reakcije pratilaca na medijske objave o Đokoviću porasle su čak 5.000 odsto

u odnosu na prethodni period i iznose 1,1 milion komentara, dijeljenja, lajkova i drugo. Najviše reakcija takođe je zabilježeno 10. januara – 39.800.

Od svih medija koji su prenosili vijesti o prvom teniseru svijeta najviše je bila aktivna Tviter zajednica sa čak 74,4 odsto udjela u ukupnoj medijskoj slici. Na temu Đokovića u poslednje dvije nedjelje bilo je ukupno 111.700 objava koje su zabilježile 614.100 reakcija, odnosno lajkova ili retvitova.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *