DIGITAL ELEMENT

Predstavljanje željenog imidža odabranoj ciljanoj javnosti cilj je svake kompanije, brenda ili pojedinca. Ostvarivanje tog cilja zahteva odlično poznavanje ciljne grupe kao i načina na koji ta ciljna grupa prima poruke koje su joj upućene. Mi smo grupa profesionalaca koja se dve decenije bavi medijima i komunikacijama i svesni smo ovog savremenog izazova koji je sa pojavom novih medija značajniji nego ikada pre.

Iz tog razloga smo pokrenuli Digital Element sa ciljem da ponudimo rešenje za ovaj izazov i na taj način damo svoj doprinos unapređenju struke u Srbiji i regionu. Digital Element je start ap kompanija specijalizovana za praćenje, prikupljanje, analizu i izveštavanje o količini i kvalitetu sadržaja koji svakondenvo na internetu objavljuju mediji, kompanije i njihovi konkurenti, kao i korisnici društvenih mreža.Sa sve većim brojem internet korisnika u Srbiji, povećava se i broj korisnika društvenih mreža kao i konzumenata i kreatora sadržaja na internetu.

Sa većom dostupnošću interneta povećava se i količina objavljenog sadržaja od strane korisnika u komentarima na vesti, na forumima, blogovima i društvenim mrežama. Za zaposlene koji se bave komunikacijama, bilo da je u pitanju njihovo planiranje na strateškom nivou ili operativno izvršavanje i izveštavanje, veliki je izazov praćenje ovolike količine podataka, ali merenje razultata rada i ulaganja.Glavni problem koji proističe iz ulaganja velike količine vremena u kreiranje izveštaja je što srazmerno manje vremena preostaje za kreativno i strateško planiranje komunikacija, kao i prilagođavanje kampanja biznis ciljevima kompanije.

Činjenica je da danas mnogi profesionalci koriste neke od dostupnih alata za praćenje i analizu medijskog sadržaja, ali ti alati ili nisu prilagođeni specifičnostima našeg regionalnog podneblja (počevši od jezika i izvora praćenja), ili su nedovoljno prilagodljivi specifičnim komunikacijskim ciljevima. Kako svaka kompanija / brend / pojedinac ima specifičan cilj komuniciranja na internetu, različiti su i podaci koje je potrebno meriti i analizirati, pa predefinisani set metrika, koliko god da je dobar alat u pitanju, ne može da reši problem svima.

Sa sve prisutnijim trendom da kompanije i agencije traže sve načine da poboljšaju svoje biznis rezultate, Digital Element tim je prepoznao potražnju za sveobuhvatnom uslugom koja klijentu štedi vreme i novac praćenjem podataka, njihovom analizom i izveštavanjem na dnevnom, nedeljnom i mesečnom nivou.

Analize i izveštaji se izrađuju prema specifičnim potrebama klijenata, a neki od najčešće korišćenih su:

1.   Analiza komentara i sentimenta komentara i objava na društvenim mrežama, forumima i vestima
2.  Analiza određene teme
3.  Praćenje objava za određene ključne reči
4.  Poređenje konkurenata u industriji

Prednost u brzini i tačnosti izveštavanja pruža nam:

Veštačka inteligencija koja čita i razume srpski jezik i prati objave srpskih medija, blogova, foruma i društvenih mreža
Fleksibilnost u praćenju isključivo onih metrika koje su usklađene sa biznis ciljevima klijenta
Indeks medijskih objava koji doseže do 7 godina u nazad

Zahvaljujući prvoj veštačkoj inteligenciji koja čita srpski jezik, mašinskom učenju i posvećenom timu inženjera i komunikatora, iz ere big data analitike spremni prelazimo u eru smart data analitike koja je optimizovana i fleksibilna i kao takva korisna kako malim preduzećima, tako i velikim kompanijama.

Mi volimo podatke i posao nam je da ih čitamo i pretvaramo u informacije od značaja za biznis klijenta.

DIGITAL ELEMENT

Naš tim

Mirjana Veličković
Director
Andrej Gamser
Digital Director
Ivana Lazarević
Sales Director
Nada Vlačić
Financial Executive
Mila Mamužić-Kragović
Insight & Analysis Manager
Miloš Pantelić
Data Specialist
Mirjana Mijatović
Data Specialist
lorem ipsum

BLOG

Influenseri u doba korone
April 23, 2020
Influenseri sa Instagrama u vremenu korone rade punom parom. Na njihov način rada uopšte nije uticala pandemija virusa zbog toga što ili...
Fake news
April 2, 2020
Pored virusa korona, svet se bori sa epidemijom lažnih vesti Globalna neizvesnost i konstantni pritisci na stanovništvo da se prilagod...
digital element

Kontaktirajte nas